2020-07-12
På svenska In English
Sök:
Priser i: 

Theo älskar filmer.


 Efter att vi sett en film tillsammans med otroligt fina animerade figurer, som har ett väldigt säreget utseende tycker jag mig känna igen stilen hos en tecknare som hör hemma i England
En av mina första konstböcker är en bok med illustrationer älvor och skumma figurer från Storbritanniens sägner och folksagor.

Jag hämtar boken i hyllan och lägger den stora boken i Theos knä och säger -du kan få den här av mig. Uttrycket i hans ögon är obetalbart och han går i spinn av entusiasm och vet inte vilket ben han ska stå på. Han rusar till kistan där han har allt sitt rit-material och slänger upp ett block . Sedan kastar sig över ytan med en svart penna. – Här! säger han stolt på engelska -This is a Wingbud! 

När jag söker i uppslagsverk så finns inte ordet där. På nätet hittar man det i text där man beskriver insekters vingar.

Wingbud teckningen sitter på väggen i månader och jag ser den medan jag skissar på tapetmönster.
När jag sedan fösöker komma på ett namn att samla mina mönster under dyker det upp allt oftare och när det så skrivs tillsamman Wingbud Wallpapers så är det klart. Så ställer jag frågan till min son, får mamma använda din teckning som logga? - Vad? säger han uppbragt, menar du att du tar min idé?

Så kommer vi överens att idén är verkligen hans och den kommer att förbli så.
Det kallas upphovsrätt och papper om allts riktighet upprättas mellan mig och Theo 6 år, som ännu inte kan söka patent själv, Vilket jag får göra för honom.

Lena